Sírásók naplója

Régészblog. Sírok, csontok, régészet és minden amit a föld nyelt el...

Postaláda

Véleményeket, új posztokat az alábbi címre várjuk: regeszblog@vipmail.hu

Szerzői jogok

A blog posztjaival kapcsolatos minden jogot fenntartunk!

 

A jogi nyilatkozatunk itt olvasható.

Új hozzászólások

Címkék

afrika (8) állatcsont (8) antropológia (16) aquincum (17) archeozoológia (4) átok (3) avar (4) bács kiskun (1) békéscsaba (1) biblia (2) bronzkor (17) budai vár (5) budapest (18) búvár (4) cikkajánló (9) dráva (2) duna (7) égeikum (2) egyiptom (17) előadás (5) elte (10) építészet (6) erdély (2) erőd (4) fémkereső (27) filmajánló (5) franciaország (1) geofizika (6) geológia (2) germán (2) görögország (1) gót (1) győr (11) hadsereg (14) hajó (3) harris mátrix (1) hírek (39) honfoglalás kor (15) hulla (19) humor (4) hun (6) india (2) irak (1) isten (5) itália (2) kecskemét (1) kelta (4) kerámia (13) kiállítás (14) kína (1) kincs (23) kisérleti régészet (6) kiskunfélegyháza (3) kocsi (2) kolostor (1) könyvajánló (6) koponyalékelés (3) körös (1) kőszeg (1) közel kelet (1) középkor (48) közlemény (1) kultusz (15) kunok (6) légirégészet (5) linkajánló (23) london (3) mágia (5) mezopotámia (1) miskolc (2) mitológia (1) mongólia (1) múmia (3) művészet (3) nagy britannia (1) nekrológ (1) németország (1) neolitikum (2) népvándorláskor (19) núbia (9) numizmatika (4) nyíregyháza (2) olvasói levél (2) örökségvédelem (92) őskor (31) osztrakon (1) paks (1) pécs (5) pilis (1) pogány (5) pozsony (1) programajánló (14) rabszolga (1) régész (131) régészet (184) rézkor (2) róma (9) római (66) románia (1) sárospatak (1) seuso kincs (3) sír (30) sivatag (5) szarmata (6) százhalombatta (2) szeged (3) székesfehérvár (1) szent (1) szentély (4) szkíta (6) szlovákia (1) szobor (2) szolgálati (3) szolnok (1) szombathely (6) szudán (7) tatárjárás (2) templom (9) természettudomány (17) török kor (5) történelem (36) tudomány (22) út (3) vallás (6) vaskor (11) vendégposzt (3) viselet (2) vízalatti régészet (6) zarándoklat (1) zene (1) Címkefelhő

Google Analytics

2013.04.22. 10:35 Karikásostor

Szumírok, szittyák és Ősbuda

sumercomputerA.jpgElég volt a cyber térben cáfolatlanul áradó történelmi badarságokból, csodás származásból, összeesküvés elméletekből? Így gondolhatták a Tényleg!(?) honlap  indítói, akik „kutyaharapást szőrével” alapon az őrületeket hazai pályán: neten, mobilon, videómegosztókon és külön facebook oldalon támadják.

A honlapot a Történelemtanárok Egylete indította, elsősorban a fiatalabb korosztályok részére, szerkesztője és jelentős részben szerzője Lőrinc László, maga is tanár, ismeretterjesztő újságíró. A legendacáfolatokon kívül külön rovat foglalkozik azokkal a kevésbé ismert, valós történelmi eredményekkel, amelyeket a magyarok a szellemi kultúra, a befogadás, a tolerancia, az alkotmányos építkezés terén értek el, illetve azzal is, hogy hogyan birkóznak más népek a saját történelmükkel. Az Aktuális rovat írásai főleg a tájékozottabb olvasókat veszik célba, de ezek között is van a fiatalok sokaságához szóló; ilyen például a Petőfiék márciusi facebook üzenetváltásait közzé tévő írás, mely nagy siker volt a közösségi oldalon is. 

A Tényleg!(?)-re különböző videómegosztókon Dolák-Saly Róbert jelenetei hívják fel a figyelmet.

50 komment

Címkék: történelem tudomány régészet linkajánló


A bejegyzés trackback címe:

https://sirasok.blog.hu/api/trackback/id/tr325238781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Joszip 2013.04.27. 19:49:26

A videóra két szót találok: primitív és szánalmas.

jakab01 2013.04.30. 15:27:58

@Joszip:
Inkább csak abszurd humor de nem mindenki érti.

Donq 2013.05.03. 21:51:44

Csak mint. történelmet szerető érdeklődő szólnák hozzá. A fenti képet én is megtaláltam kb. egy éve az users.atw.hu/ninahakuddu/notesz.php?file=uri_kiralysirok.html
oldalon. Az Ur-i Standard rekonstruált panelje Londonban a British Múzeumban látható. Az itt is közzé tett ábrárzolás nem látható a rekonstrukción. Az erősen sérült lelet számomra is ismeretlen eredetű rekonstrukciós variáció. A belinkelt oldal pedig szerintem jó, sok érdekes információt közöl az érdeklődőknek.
- A sumer-magyar rokonság elméletei számomra értelmetlenek. Az emberiség egy nagy család, és ezen az alapon bárki a rokonom lehet, de a mai magyarságunkat igazolni elmúlt korok dicső kultúráira, népeire vetítve, hát az inkább valami érzelmi zavarra utal. Az ilyen tévelméletek is érdekesek azonban, mert amire alapozódnak, azok nem feltétlenül tévesek.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2013.05.04. 10:22:15

@Donq: "Az ilyen tévelméletek is érdekesek azonban, mert amire alapozódnak, azok nem feltétlenül tévesek."

Amit most írok inkább "nyelvrégészet", de nem kicsit meghökkentő.

"A Krétai Képírás Megfejtve"

Egy két többezer éves minószi nyelvemlék magyar olvasatú megfejtése kedvcsinálónak:

"Lánykában ösztöne szúnyik. Szúnyókát csókos légyott gyöngít, melyre nyíllás ölén kissé tárul."

"Kis türelemmel, erényülés ellen csókos légyott gyöngíti iszonyokat, aztán szűnnek lánykában."

A bevezetésből pár további gondolat.

"Egy rejtjel sikeres feltörésének egyetlen, de elengedhetetlen bizonyítéka az értelmes olvasat.

Ezt a triviális dolgot azért tartottam fontosnak elmondani, mert a közfelfogás vala­milyen különleges bizonyítást vár. Az itt megadott rejtjelkulcs egyértelmű, könnyen követhető, ellentmondásoktól mentes, mindenki álltal leellenőrizhető és alkalmazható, így mindenki sajátmaga győződhet meg arról, hogy ez az egyetlen helyes rejtjelkulcs, mely minden esetben az eredeti értelemes szöveget adja vissza. Hibája, hogy az eredeti krétai képírásos szövegek, a kirejtjelezés után, csak MAGYARUL értelmesek. Épp ezért az itt bemutatott kulcsra tudósi rábólintás nincs és egyhamar nem is lesz. Ez azonban nem a rejtjelkulcs minősítése."

Hol találtam?
Itt:
osmagyar.kisbiro.hu/modules.php?name=topics&file=olvas&cikk=kretakepirasa-4e55c47ef2da7

A link legalján van a menü, parádés nagy gyűjtemény, példákkal betű táblázattal, de még a minotaurosz legendája is kissé, amúgy logikusan bővebb, de csak magyarul!

Mellár Mihály matematikus a szerző, ahogy látom rengeteget dolgozott a megfejtésen. Ha igaza van, az biza jócskán átértékeli az emberiség és a magyarság történelmét.

Donq 2013.05.05. 11:39:15

Köszönöm a linket, tényleg érdekes oldal. A nyelvi "régészet" is érdekel. Első benyomásom, hogy a nyelv mennyire befolyásolja a gondolkodást. A régi korok megértéséhez úgy látszik a mi nyelvünk a legalkalmasabb. A mi nyelvünk, aminek a legtisztább, legarcheikusabb formája a székelységnél van meg - a rovásírás még plusz-, akik gyakorlatilag nem tartoztak a honfoglaló magyar törzsszövetséghez. Ezzel csak azt szeretném érzékeltetni, hogy egy ősi kultúra, nyelv, örökösei nem feltétlen fedik, az akkori nyelv, nemzet, kultúra birtokosait.
A linkelt oldal erénye még, a szemlélet mód adása, gondolkodni tanít.

Donq 2013.05.05. 12:01:45

Szemléletem szerint tehát, ha valahol ősi rovásírást találnak, az nem azt jelenti, hogy azt is a mi őseink készítették, hanem, hogy a mi nyelvi-kulturális örökségünk abból a nyelvi-kulturális környezetből származik.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2013.05.05. 14:36:30

@Donq: Örülök, ha tetszett a linkem. Hogy is van a mondás? Nyelvében él a nemzet!

David Bowman 2013.06.05. 12:34:54

... Bár nyelvével senki se nemzett.

Én ilyen cáfolós oldalakon kívül sehol sem olvastam, hogy a suméroktól származnánk. A nyelv, amit használunk, viszont nagyon is hasonlít rá.
Példa erre a sumér-NÉMET szótár. Aki írta, nem magyar, nem is tud magyarul.
Ha viszont a .T.R. formájú sumér szavak német fordítását magyarra fordítjuk, visszakapjuk a .T.R. formákat, azonos jelentéssel. Vagy 15 van ilyen. Tör, tőr, tar, stb.
Hol van a hónod alja? Nyilván a hónod alatt. Na de, hol van a hónod? Bizony, a hón sumérül váll. Ez asztaloséknál megmaradt. Ugyanígy a deszka, és az eszkábál. Miért hozza góly a kisbabát? Sumérül a gólya, és a szülő nő azonos hangalakú: kil. Gólya, gólya gilice. Ismerős? A Ludas Matyi meséje 90 százalékosan ismert Sumérból, bár a főszereplőnek ott kecskegidái vannak, de a mese többi motívuma ugyan az. Az orvos álruha, és az építész álruha is.

gigabursch 2013.06.07. 10:28:31

Ilyenkor mindig arra vagyok kíváncsi, hogy a blog és a szerzői tulajdonképp hová sorolandók.

Zaharovok, Cukermanok vagy valóban magyarok, akik értéket akarnak menteni, megőrizni.

Mindegy, egy darabig még lehet szórakozni, meg hazudozni, meg nyomokat eltüntetni a "tudomány" nevében, de tényleg kiváncsi vagyok, hogy mégis akik itt vannak, a nemzet oldalán vannak, vagy nem?

Aki a mai tudomány oldalán van, és erre az egyszerű kérdésre ezt a választ adja, hogy a tudományén, az nyilvánvalóan jól elárulja magát. Aki nem válaszol - az is.

buvarkund 2013.06.14. 11:43:50

@gigabursch:

Az is "jól elárulja magát" aki a "nemzet oldaláról" közelíti a tudományosságot és nem az objektivitást várja el tőle. Az ilyen hozzáállás az áltudományosság egyik melegágya, mint azt a történelem már bebizonyította.

egyatlagosfelhasznalo 2013.07.09. 10:33:43

Aki egy ilyen hazugsággyűjtményt reklámoz az oldalán, az magát is minősíti. Pedig amúgy szerettem a sírások blog cikkeit olvasgatni...

Hullafotós 2013.07.24. 11:39:00

@gigabursch: Egy tudománynak nem az a dolga, hogy hogy nemzetben gondolkodjon, arra ott vannak a társadalmi szervezetek (pl. pártok) és követőik.

Ez a blog tudományos ismeretterjesztéssel foglalkozik. Nincsenek listázva a szerzők, erre ugyanis pont van elég felület máshol.

Treveri Gall 2013.08.15. 07:29:07

Tisztelt történelem iránt érdeklődő honfitársam!

Végigolvastam a kommenteket. Mint a magyar történelem iránt fogékony ember azt javallanám a hivatalos történelem íróknak/a történész szó sokszor pátoszos/ hogy a kellő önkritikát és a mértékletességet ne feledjék. Igenis egy magyar történet írónak kutatónak magyarnak kell lennie!! Tacitus egyik írásában felfortyanva jegyzi meg hogy alig van a kortársai írásaiban olyan amit használni tud mert nem voltak hitelesek!! Plinius szintén. Egy kérdést tennék föl ezek után. Mitől lesz valaki tudományos és mikortól ragasztják valakire a tudománytalanság bélyegét. A tudományos gondolkodás a kérdések eltevésében kezdődik. Itthon viszont van bőven. Miért egy olasznak kell leírnia az etruszk magyar nyelvi, kulturális rokonság bizonyítékait? / Naddeo/ Miért egy másik olasznak kell leírnia azt hogy a finn-ugor kitaláció nincsen tudományosan megalapozva, ergo kitaláció? Leírom. Azért mert a magyar történész társadalom még mindig próbálja lábra állítani a gyereket ahelyett hogy elismerné azt hogy eddig a mások által ránk erőltetett nyelvi és történelmi tévedésekben vergődött a történelmi elit. Magyarként hogyan lehet kétségbe vonni a gestákban leírtakat?

buvarkund 2013.08.25. 20:24:22

@Treveri Gall:

Két idézet a hozzászólásodból:

"Tacitus egyik írásában felfortyanva jegyzi meg hogy alig van a kortársai írásaiban olyan amit használni tud mert nem voltak hitelesek!! Plinius szintén."

"Magyarként hogyan lehet kétségbe vonni a gestákban leírtakat?"

Remek önellentmondás egy rövid hozzászóláson belül. Tán azt gondolod, hogy Tacitus vagy Plinius kortársai összevissza minden hiteltelenséget leírtak, ám a magyarországi gesták lejegyzői ezzel szemben minden esetben a tények és a hitelesség géniuszai voltak ?

A gesták ráadásul nem is voltak kortársak, a feltételezett "ősgesta" tényleges tartalmát nem is ismerjük.

Aki úgy érzi jól magát, hogy esetleg tudományosan nem megalapozott, de minden bizonnyal magyar "bizonyosságra" van szüksége mindennapjaihoz, éljen ezzel, igénye szerint, lelke rajta, de a tudományt szíveskedjék a tudományosság elvei szerint működni hagyni :)

David Bowman 2013.08.29. 16:55:55

Vaze, ha tudomány tudományosan működne! De nem. Rögeszmék szerint működik. A tudományosak attól tudományosak, hogy ilyen-olyan belharcokban mexerezték az akadémiát, és most ők vannak birtokon belül.

buvarkund 2013.09.01. 12:02:40

@David Bowman:

A "magyaros tudományosság" ugyancsak súlyos rögeszmék mentén működik.Ez volna az előrelépés?

David Bowman 2013.09.01. 17:34:07

@buvarkund: Sokkal kevésbé. Nekem elég sok ilyen könyvem van. Ritkán állítják hogy ők, és csak ők tudják a tutit.

swindlerhunter007 2013.10.16. 10:49:32

Szóval ez a cikk ízléstelen, már csak azért is mert nincs olyan tudományos bizonyíték a magyar etnikum kialakulására ami bármilyen más elméletet cáfolni tudna! A finnugor elmélet a nyelvtudományi alapokról indult és annyira egyetemesnek gondoltak hogy egy származáselméletet építettek fel rá! Na ez a finnugor származáselmélet mára összedőlt mert teljesen tudományosan senki sem hiszi ma, hogy a finn vagy hanti stb. népekkel mi bármilyen közös származásunk lenne. A nyelvészek új várakat, bástyákat építettek mára és azt mondják a nyelvnek nincs az etnikumhoz, génekhez, semmi köze. A népek az évezredek folyamán úgy cserélgették nyelvüket mint a ruhájukat. Épp ezért a nyelvrokonság marad.
Tehát a nyelv és a genetikai származást külön kell választani. Én szívesen indulok el ezen az úton, mert egy idő után egyértelművé válik az, hogy valamikor, amikor már népről lehet beszélni, akkortól legkésőbb, az etnikum és a nyelv együtt határozza meg a népet és válunk színesebbé, sokfélévé. A genetikai kutatások, azt mutatják, hogy a mai magyar nép genetikai állománya 90% felett a Kárpát-medencében alakult ki és fejlődött. A KM mindég relatíve sűrűn lakott volt. A minap láttam a német ZDF-info ismeretterjesztő műsorán, hogy az Európában talált legrégebbi bizonyítottan Homo Sapiens, Sapiens vagyis mai ember csont Romániából került elő (40.000 éves) a helyet viszont állami titokként őrzik. Az én családfám ismert visszamenőleg Árpád korig, Erdélyből! Genetikai vonalam viszont (R1b1a2) a keltákhoz, kötne. Az is bizonyított, hogy genetikailag a különböző népvándorlások nemigen hagytak nyomot a KM genetikai állományában. A másik oldalról tudva levő, hogy a nagytöbbségben élő letelepedett nép sokkal valószínűbben őrzi meg nyelvét, mint a kisebb számú esetleges eltérő nyelvel beszélő bevándorlók, honfoglalók! Az is ismert, hogy a kelta és török nyelvek is ragozó nyelvek, amik itt a KM-ben egymásra rakódtak, és egyáltalán nem álltak olyan távol egymástól. Az is elgondolkodtató, hogy a skótok magukat szkíta eredetűnek tartják. Valahogy így is kialakulhatott az eb és a kutya. Egy szó mint száz, nem lehet a magyarság származásából kizárni a KM mindég többségben lévő őslakóságot, és csak a Honfoglalókat ismerni el magyaroknak. Ennél sokkal valószínűbb, hogy a bevándorlók etnikailag és akár nyelvileg is sokkal különbözőbb volt mint a már letelepedett lakóság, akiknek kialakult nyelvük volt, és ami nagy területen lehetett elterjedt a Kárpátoktól keletre is.

bloggerman77 2013.10.21. 23:26:56

@swindlerhunter007:

"az Európában talált legrégebbi bizonyítottan Homo Sapiens, Sapiens vagyis mai ember csont Romániából került elő (40.000 éves) a helyet viszont állami titokként őrzik."

**

Ezzel szemben:

- a "titkos" barlang neve: Csontbarlang (Pestera cu Oase)

swindlerhunter007 2013.10.23. 23:36:29

Kedves @bloggerman77: Információdat nagyon köszönöm. Érdekelne az is hogy ez a Csontbarlang hol található. Én tudni illik erdélyi vagyok és jól kiismerem magam a mai Románia területén. Az hogy titkos azt így hozta le a ZDF-info TV csatorna. Ezek szerint neked pontosabb ismereteid vannak efelől. Ha nem vicc akkor valóban lehetséges, hogy azt a barlangot Csontbarlangnak nevezik mert az adásban az is elhangzott, hogy számtalan ősállatcsont is található a barlangban. Kissé meglepő azonban, hogy abban a barlangban apró darabokként gyűjtötték volna össze egy nagy halom csonttelepről, egyetlen teljes koponya darabjait. Ennek alapján aztán sikerült a 40.000 éves emberfejet is megalkotni. Véleményed szerint rendben van ez így, hihető a dolog?

swindlerhunter007 2013.10.24. 00:21:05

@bloggerman77: Már mindennek utána néztem és meg is találtam. Valóban a Csontbarlangról van szó és az interneten meg lehet nézni a fej rekonstrukcióját, amit a németek is bemutattak. (Angolul, németül ha a Pesterea cu oase után keresünk) A Csontbarlang a Bánságban található, Stájerlakanina közelében. A várost a 18. században német-osztrákok alapították, de még ma is lakja egy kis magyar közösség. Vajon véletlen, hogy ez is a Kárpát-medencében található?

K.Jani 2013.12.03. 18:12:48

@David Bowman: @buvarkund: Elorehaladas majd akkor lesz, ha az olyan emberek mint ti ,le tudnak ulni egymas melle, es az igazsag neveben kutatni kozosen!

K.Jani 2013.12.03. 18:23:26

Amugy pedig a regeszet es az antropologia stb. mar a '70-es evekben lerakta az asztalra azt ami bizonyitja, hogy magyarok mar a "honfoglalas" elott is eltek a K-m.-ben. De a "tudosok" megmondtak, hogy nekunk finnugoroknak kell lennunk. (erdekes mikor egymas melle allitunk egy szoke, magas finnt es egy fekete, indianos ugort). Azota csak a mindenfele- fajta Don Quiotek vivjak szelmalom harcukat. Nem csoda hat ,ha sokszor elmennek tevutakra is. De most mondhatnek rengeteg osi civilizaciot is, amikkel valami nem stimmel. A technika mar adva van, hogy az igazsagot kideritsuk, a kerdes az, hogy lelekben keszek vagyunk e ra!

swindlerhunter007 2013.12.07. 22:13:03

@K.Jani: Meglehetősen feltűnő hogy az un. finnugor nyelvet beszélő populáció bizony lehet, hogy valamikor egy tőről fakad, vagyis hogy nekik lehetett akár egy közös őshazájuk is. Legalább is ezt bizonyítja az hogy legtöbbjüknek a meghatározó génjük a TAT az közös és 45-90% közötti a gyakorisága E-mellett nagyjából ugyanazon a szélességű kör környékén élnek ami korábban hasonló életmódot is feltételezett!

David Bowman 2013.12.08. 21:12:05

@K.Jani: Kívülálló vagyok. Csak érdeklődő.

David Bowman 2013.12.08. 21:16:00

@swindlerhunter007: A nyelv mozoghat külön a néptől. Pl Bulgária, ahol törökök laknak, és szlávul beszélnek. Vagy Magyarország, ahol szlávok vagyunk, és magyarul beszélünk.
A szélességi kör sem irreleváns, ráadásul nem is igaz. Pl a skandináv vandálok, akik Algériában élnek.

swindlerhunter007 2013.12.08. 22:47:10

@David Bowman: Hasonlítsd össze magad is:
www.folklore.ee/rl/folkte/sugri/index.html
en.wikipedia.org/wiki/Haplogroup_N-M231
Én arról beszéltem hogy egyedül a magyarok esetében kizárt a finnugor őshazai kontinuitás. Vagyis összes finnugor nép közül kizárólag csak a magyarok esetére igaz (ha igaz) az, hogy a mai magyarok átvett nyelvet beszélnek. Egyedül a mai magyarok elődei nem élhettek egy finnugor őshazában. Nos ez az ami elgondolkodtat. Bulgáriában egyébképpen pont úgy ősi Európai nép él és szláv nyelvet beszél mint Lengyelországban. Az a néhány bevándorló ős-bolgár kénytelen volt megtanulni a már régen ott élő többségi őslakósok nyelvét a balkáni szlávot. Te lehet hogy szláv eredetű vagy, amiért tisztellek főleg ha elmagyarosodtál. Én azonban tudom hogy apai ősöm már az Árpád korban a székelyföldön élt, magyarul beszélt, és legtöbb genetikai rokonom a mai írek, skótok, wellsiek vagyis a kelta népek között van. Ezzel nem magyarkodni szeretnék, nem akarok egyetlen népet sem megfosztani ősiességétől, de természetesen a magyart sem! Ha már felhoztad a bolgár esetet azt a magyarságra vetítve szintén kérdéseket vet fel: a valamilyen törökös nyelvet beszélő Honfoglalók megtanulták és elsajátították a többségi őslakók által beszélt magyar nyelvet. Vagy mégsem?
A 45-90% nem a szélességi körre vonatkozik hanem az "N" haplócsoport elterjedésére!

David Bowman 2013.12.11. 09:30:16

Nem (csak) a saját genetikámról beszéltem, hanem am blokk a magyarságról. Genetikailag az egész bagázs teljesen szláv. A székelyek elég kivételek.

swindlerhunter007 2013.12.14. 18:08:42

Nincs szláv gén! Nincs magyar gén, és nincs indoeurópai gén sem. De van egy génspektrum ami a KM-re jellemző, vagy annak bizonyos részeire. És van egy gén ami az Eurázsia északi területeire jellemző! Ott él az összes, finnugor nyelvet beszélő nép kivéve a magyart. A magyar népességből ez a gén teljes mértékben hiányzik, mint ahogy arra egyelőre nincs bizonyíték hogy a honfoglalókban ez a gén (N3) meglett volna!

swindlerhunter007 2013.12.14. 18:09:43

@David Bowman: Nincs szláv gén! Nincs magyar gén, és nincs indoeurópai gén sem. De van egy génspektrum ami a KM-re jellemző, vagy annak bizonyos részeire. És van egy gén ami az Eurázsia északi területeire jellemző! Ott él az összes, finnugor nyelvet beszélő nép kivéve a magyart. A magyar népességből ez a gén teljes mértékben hiányzik, mint ahogy arra egyelőre nincs bizonyíték hogy a honfoglalókban ez a gén (N3) meglett volna!

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2014.05.03. 10:52:53

Cser Ferenc Gyökerek c. könyve is ezzel a témával foglalkozik. Alcíme, Töprengések a magyar nyelv és nép Kárpát-medencei származásáról.

www.kincseslada.hu/magyarsag/content.php?article.563

Ebből kiderül, hogy 8000 évvel ezelőtt 200 év alatt a Kárpát-medencében elterjedt a neolitikus földművelés, ami népesség robbanáshoz vezetett (kulcsszó, Alföldi vonaldíszes kerámia népe). Fenti link 136. oldaláról László Gyula régész professzortól idézek, amiből megtudjuk, hogy mindig itt éltünk.

“Míg a Kőrös műveltség előzmények nélkül jelent meg hazánk területén, a ‘szalagdíszesek’ a helyi átmeneti kőkor utódaiként tűntek fel. Itt tanulták el a Kőrös-emberektől a földművelést és az edénykészítést. Ez a nép inkább a Kőrösöktől északra telepedett meg és műveltségének a jellemzője az, hogy edényeit bekarcolt hullámvonalas kötegekkel díszítette. Különleges edényformát alakított ki: a csöves talpú tálat.”
Majd megjegyzi, hogy: “Ugyancsak békés emberek lehettek, mert fegyvereiket nem ismerjük.”

Ez a népesség az 5500 évvel ezelőtti II. harcibaltás invázióig (az I. csak a Balkánig jutott) anyajogú társadalomban élt békében, fölé-alá rendeltség nélküli társadalomban, azonos(an szegény) sírmellékletekkel, a település közepén közösségi házzal, benne agyag-kerámia műhellyel és rézkohóval. A gyarmatosító pásztor nép inváziója után a népesség egy része Ny-ra és D-re menekült (etruszk és mínószi civilizációk kezdete), egy része maradt és behódolt. Azóta további hódítók foglaltak el minket, térben és időben egészben vagy részben de mind elmagyarosodtak.

2. III. kurgán harcibaltások, 3. harangedényesek népe, 4. urnasírosok népe, 5. kimmerek, 6. kelták, 7. szkíták 8. újra kelták, 9. dákok, 10. rómaiak, 11. jazigok, 12. hunok, 13. avarok, 14. morvák, 15. frankok, 16. Árpád “magyarjai”, 17. osztrákok, 18. törökök, 19. bolsevikok.

A 19. utolsó, érzésem szerint még tart. :-( Egyben magyarázatot találunk arra is, hogy az Osztrák-Magyar monarchiában a koronatancsában egyetlenként a nagy háború ellen szavazó Magyarországnak lassan századik éve miért kellett mára 8 db egymással szomszédos országba kerülnie? Hogy eltüntessék a magyarságot!

Ugyanis (birkának titulált) létünkkel (nyelvünkkel, monda, népmese, népdal, néptánc, kincsünkkel) vagyunk élő cáfolatai két nagy hazugságnak.

Hogy az 1. fölé-alá rendeltség (+ háborúsdi) az természetes és hogy a 2. patriarchális berendezkedés az természetes.

Hát egyik sem az és ezt érezzük is hétköznapjainkban.

Befejezésül a szerzőről, csak évgyűrűkkel ellenőrzött C14-es korú leletek alapján állította fel az időrendjét.

Hogy ez a mai judeo-keresztény-atlanti világképbe nem fér bele? De nem ám! Ezért kell nekünk terjeszteni.

Oldm4n 2014.10.24. 21:52:13

Ez szar. A félhülye hamisításoktól megháborodott történelemtanárok inkább azzal törődnének, honnan jövünk valójában?! Ezzel a szarral akarnak etetni... mérhetetlenül felháborító! Külön örülök azonban, hogy vannak itt néhányan, akik komolyan veszik az eredetkutatásunkat, s elláttak sok hasznos információval. Egyszer talán megtanulunk összefogni is...

Támogatás Könyv 2014.12.29. 14:16:57

Ebben a témában ajánlom a Dr. Gyárfás Ágnes könyvét 2014-ben jelent meg.

Címe: A Tellói jóslat pecséthengerek legendái.
pl.
A szumir mint fogalom tisztázása etc.

Persze csak azoknak, akik valóban kíváncsiak az igazságra és nem csak maguktól okosak!

Támogatás Könyv 2014.12.29. 14:19:42

@Hullafotós: De a tudománynak mint rendszernek fontos lehet egy nemzet sajátos jellege.
A tudomány rész vagy egységek összessége.

Olyan amit Ön mond nincs!

Olvassa el talán a tudomány metriával foglalkozó könyveket.

Támogatás Könyv 2014.12.29. 14:20:44

@swindlerhunter007: Saját maguknak nem mondunk ellent az nem bizonyítási forma!

Támogatás Könyv 2014.12.29. 14:30:01

@Oldm4n: Ebben még az is a baj, ha tudta, hogy amit tanít helytelen!

"Hamissá lett tanító, hazugságot tanító..."

Támogatás Könyv 2014.12.29. 14:32:51

@buvarkund:
Hogy érti, hogy rögeszme?
Talán azt, hogy nem engedi el a saját őstörténetét ez a "csúnya" magyar!

Támogatás Könyv 2014.12.29. 14:40:59

@buvarkund: Ja!

Talán kezdjük az "alternatív" történelemmel.

Gesta
szó értelme
mit jelent ma és mit jelentett Anonymus korában?

Béla jegyzője v. II. vagy III. melyik király nem tudjuk mert amikor elvitték a Gestát Bécsbe "véletlenül leesett az eleje...
Aztán odaadták a Habsburgok a románoknak ebből lett vlah, blach problémánk.
De haladjunk tovább Hell Miksa (csillagász) elkészíti a (Geszta) leírása szerint az akkori Magyarország térképét.

Aztán vagy egy cikk is erről ki volt a Gesta szerzője etc.
Olvasni, olvasni, olvasni!
Nem csak tudni!

Bakk Erzsébet: REJTÉLY VAGY ÁLDOZAT? (AZ ANONYMUS KÉRDÉS) www.dobogommt.hu/_upload/newspapers/pdf/32/2007_03.pdf

Támogatás Könyv 2014.12.29. 14:42:48

@Támogatás Könyv: 8. oldaltól kérem olvasni szíveskedjenek!

2016.12.19. 20:02:13

Napsugárban , Holdsugárban, Kéklenyércnek Szent vasában,
Nyugodjon a Gilgames- vér csillaga!
Kihez felért rabszolgának,sóhajtozó gálya rabnak, keresztekre felfeszítettek jajszava!
Napsugárban, Holdsugárban, Bús fekete éjszakában
Vérözönben ,sártengerben, Aludj Hunia Királya!

Terézágyú 2017.04.26. 15:45:39

Várható volt, hogy erre idegyűlnek a suméristák, felműveltek, szíriuzshívők stb. És milyen sok ismerős név :)))
Csupa szájtépő jobber :)

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.09.09. 16:26:53

jo lenne ha folytatnátok ezt a blogot.
nagyon jo irasok vannak itt.
kérésnek szántam
süti beállítások módosítása